osteopathie & zwangerschap

Een zwangerschap is een ingrijpende gebeurtenis voor het lichaam van de moeder. Naast de ontwikkeling en groei van de baby passen ook de gewrichten en de houding van de moeder zich aan tijdens de zwangerschap. Ook zijn hormonale invloeden op het lichaam en het emotionele welzijn van de moeder niet te onderschatten.

KLACHTEN TIJDENS DE ZWANGERSCHAP

Tijdens de zwangerschap worden de gewrichtsbanden en gewrichten onder invloed van hormonen veel elastischer. Hierdoor verandert de houding van het lichaam. Bovendien worden de buikspieren behoorlijk uitgerekt en verliezen ze aan kracht, waardoor de lage rug stabiliteit verliest. Hierdoor kunnen klachten ontstaan als rug- en nekpijn, bekkeninstabiliteit, zware benen, moeilijke spijsvertering en obstipatie.

Voor een goede zwangerschap is het belangrijk dat de doorbloeding en de beweeglijkheid van het hele lichaam, en zeker van het bekken, optimaal zijn. Dit vergroot het comfort voor de zwangere vrouw en is belangrijk bij de preventie en behandeling van klachten.

OSTEOPATHIE BIJ ZWANGERSCHAP

Tijdens een osteopatische behandeling wordt de vitaliteit van de zwangere vrouw bevorderd. Daarnaast wordt de doorbloeding van de baarmoeder en de foetus gestimuleerd. Bovendien biedt osteopathie ondersteuning bij fysieke veranderingen in het zwangere lichaam en bij mogelijke fysieke klachten. De mobiliteit van het bekken wordt geoptimaliseerd, waardoor de baby voldoende ruimte krijgt om een goede ligging aan te nemen. Op deze manier wordt een snelle passage van de baby door het geboortekanaal bevorderd.

Osteopathiepraktijk Annick van de Walle heeft veel ervaring in osteopathie bij zwangere vrouwen en met klachten na uw zwangerschap. En heeft uw baby klachten door de geboorte overgehouden? Wij behandelen veel voorkomende problemen bij baby’smet zachte osteopatische behandelingen. Denk aan klachten als overmatig spugen, darmkrampjes, obstipatie, voorkeurshoudingen of veel huilen. Daarnaast behandelen wij baby’s ook preventief om klachten te voorkomen.

Isabelle Niemeijer is afgestudeerd op de specialisatie kindergeneeskunde op University College of Osteopathy in Londen. Als gediplomeerd kinder- en babyosteopaat (PGCert. SPOP) helpt ze uw baby graag om klachten te verhelpen en te voorkomen.

Wilt u meer weten over osteopathie bij een zwangerschap of bij baby’s? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag verder.

info@osteovdwalle.nl  | 085 – 016 06 97 | Aangesloten bij NRO en NVO | Privacy Statement