Niet kunnen zitten en continu pijn

Afgelopen 29 & 30 juni was er in het historisch museum in Dordrecht het internationale congres over stuit- en bekkenproblemen. Zo’n 140 medisch specialisten en therapeuten uit de hele wereld waren bij elkaar om kennis en wetenschap te delen. Tijdens dit symposium zijn verschillende aandoeningen besproken zoals het niet kunnen zitten of opstaan door helse pijn, chronische stuitpijn en zenuminklemmingen.

Chronische stuitpijn (coccygodynie) en zenuwinklemmingen in het bekken zijn vaak onbekende en onbegrepen aandoeningen. Deze klachten hebben vaak ingrijpende gevolgen voor patiënten. Zo is een gezellig etentje, een filmavond of reizen vaak onmogelijk.

Stuitpijn kan ontstaan na een bevalling of door een val, maar ook door langdurig zitten. Oorzaken voor inklemming zijn moeilijker vast te stellen. Het is daardoor vaak een lange weg om klachten te verminderen of weg te nemen.Het doel van het symposium was daarom ook om te spreken over wetenschappelijk onderzoek. Het is belangrijk dat er richtlijnen komen en patiënten erkend worden. Op deze manier kunnen diagnoses gesteld worden en behandelingen plaatsvinden.

Wij waren ook aanwezig tijdens dit interessante symposium namens het ProFundum Instituut in Dordrecht. Annick van de Walle heeft hier mogen spreken over osteopatische behandelingen bij zit- en stuitklachten. 

Wilt u weten of wij u kunnen helpen bij dit soort klachten? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij informeren u graag verder.

info@osteovdwalle.nl  | 085 – 016 06 97 | Aangesloten bij NRO en NVO | Privacy Statement