annick van de walle osteopathie

Heeft u klachten die maar niet overgaan? Of problemen waar niet direct een aanwijsbare oorzaak voor is. Osteopathie kan goed helpen bij uro-gynaecologische klachten, sportblessures, huilbaby’s, nek- en rugklachten en vele andere indicaties

behandeling

Bij pijnklachten wordt eerst onderzocht wat de achterliggende oorzaak is. De pijn kan door gewrichten, spieren, zenuwen of organen komen. Als de oorzaak is vastgesteld, onderzoekt de osteopaat het hele lichaam. Het lichaam functioneert als één geheel. Een slecht bewegende heup kan rug- of knieklachten veroorzaken en door een bekkenprobleem kan pijn in het schoudergebied ontstaan.

eerste behandeling

De eerste afspraak bestaat uit een kort intakegesprek. Dit gesprek is gebaseerd op uw klachten en medische geschiedenis. Na het intakegesprek volgt een lichamelijk onderzoek. Hierbij zoekt de osteopaat naar vastzittende gewrichten, spieren, spanningen in het middenrif of bindweefsel rondom organen. Wanneer osteopathie een geschikte methode is om u te helpen, starten we direct de behandeling.

 

manuele therapie

Een osteopaat werkt uitsluitend met zijn of haar handen. De meeste corrigerende handgrepen worden uitgevoerd terwijl u op de behandeltafel ligt. Osteopaten behandelen verschillende delen van het lichaam, dus niet alleen de plek waar de klacht zich bevindt. Bloedaanvoer, bloedafvoer en zenuwen kunnen allemaal invloed op de klacht hebben en zijn daarom een belangrijk onderdeel van de behandeling.

resultaat

Osteopathie werkt direct en meestal is na de eerste behandeling al verbetering merkbaar. Afgezien daarvan adviseren wij 3 tot 5 behandelingen om ook op lange termijn het gewenste effect te behouden. Daarnaast geven wij leefstijl-adviezen zodat sneller resultaat behaald kan worden. Zijn er na de behandelingen geen verbeteringen merkbaar? Dan adviseren wij u om vervolgstappen te nemen, zoals overleg met uw huisarts of andere doorverwijzer.

medische kennis

Osteopaten hebben uitgebreide kennis van anatomie, neurologie, fysiologie en pathologie. Daarom kunnen ze met hun kennis en manuele therapie achterhalen welk weefsel verantwoordelijk is voor uw klachten. Osteopaten herkennen signalen van onderliggende aandoeningen. Door hun opleidingsniveau en regelmatige na- en bijscholing houden osteopaten hun medische kennis actueel. 

klantervaringen

Osteopathie doet over het algemeen geen pijn. Het is afhankelijk van de klacht, leeftijden de indicatie. Meestal gebruikt een osteopaat milde technieken. Soms zijn wat stevigere handgrepen bij volwassenennodig om bewegingsbeperkingen te corrigeren bij. De behandeling wordt over het algemeen als prettig ervaren. Daarbij horen we vaak dat we niet alleen de klacht hebben verholpen, maar ook andere ongemakken. 

info@osteovdwalle.nl  | 085 – 016 06 97 | Aangesloten bij NRO en NVO | Privacy Statement