babykwalen & osteopathie

Overmatig spugen, darmkrampjes, obstipatie, voorkeurshoudingen of veel huilen. Het zijn bekende problemen bij baby’s die soms al voor de geboorte ontstaan. Wanneer uw baby dit soort problemen heeft, voelt u zich waarschijnlijk machteloos, bent u bezorgd en heeft u allemaal vragen. Komt het door de voeding, hoort het erbij of is er iets anders aan de hand?

Als er geen aanwijsbare reden wordt gevonden, denkt u misschien dat er niets aan te doen is. Terwijl een behandeling bij een osteopaat weleens de oplossing kan zijn. Osteopaten zien veel baby’s met bovengenoemde klachten. Osteopathie is een zachte, veilige en vaak effectieve behandelmethode. Daarnaast kunt u ook met uw baby bij een osteopaat terecht om dit soort problemen te voorkomen.

MOGELIJKE OORZAKEN
Voor de geboorte van de baby kunnen er al problemen ontstaan. Al in de buik wordt de baby blootgesteld aan verschillende invloeden.

Dit kunnen nadelige invloeden van binnenuit zijn, zoals ruimtegebrek in de baarmoeder, maar ook van buitenaf. Denk aan een valpartij of een autobotsing van de aanstaande moeder. Ook wordt de baby beïnvloed door stress en het eetpatroon van de moeder. Al deze factoren zijn nadelig voor de ontwikkeling van de baby.

Vervolgens is de geboorte zelf een ingrijpende gebeurtenis voor zowel moeder als kind. Tijdens de persfase krijgt de baby heel wat te verduren door de baarmoeder, die met enorme kracht samentrekt. Daarnaast moet de baby zich door het geboortekanaal wringen en draaien. Gelukkig kan het hoofdje van de baby zich aanpassen aan deze grote druk, maar er kunnen wel andere complicaties voordoen.

Soms herstellen baby’s moeizaam na een zware bevalling. Hierdoor kunnen allerlei bewegingsverliezen ontstaan met nadelige gevolgen voor de ontwikkeling.

MOGELIJKE PROBLEMEN ZIJN

  • Reflux
  • Voorkeurshouding
  • Buik- en darmkrampjes
  • Obstipatie
  • Slaapproblemen
  • Langdurig huilen

 

Ook op latere leeftijd van het kind kunnen er moeilijkheden ontstaan door de moeilijke bevalling. Denk aan problemen op motorisch gebied of leer-  en gedragsstoornissen zoals dyslexie, dyscalculie, ADD of PDS-NOS.

OSTEOPATHIE BIJ BABY’S
Met zachte osteopatische behandelingen worden veel voorkomende problemen bij baby’s behandeld. Met als doel: de baby in optimale conditie brengen zodat de ontwikkeling niet verstoord wordt. Hoe eerder bewegingsverliezen behandeld worden, hoe sneller het lichaam zich kan herstellen. Wij raden daarom voor iedere baby een preventieve controle aan om klachten te voorkomen.

Wilt u meer weten over osteopathie bij baby’s? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag verder.

info@osteovdwalle.nl  | 085 – 016 06 97 | Aangesloten bij NRO en NVO | Privacy Statement